Közösségi média A-tól Z-ig

Közösségi iránytű

Hogyan használjuk ki vállalkozásként az Instagram adta lehetőségeket?

2016. január 29. - Balassa Lilla

pexels-photo.jpgBár sokak fejében még az él, hogy az Instagram csak a csücsörítő tinik szórakozása, el kell ismerni azt a tényt, hogy ez már nem így van. Nézzük csak meg egy olyan világméretű cég, mint a Coca-Cola képeit a felületen! Ebből is látszik, hogy a felület már jóval túlmutat az egyszerű tini hóborton. Ezért 2016-ban ideje lesz elkezdeni az Instagramot is feltérképezni!

1. lépés: Hozzuk létre céges fiókunkat!

Az Instagramot már havi négymillióan használják, ami nem kis szám. Magyarországon is egyre csak növekszik a felhasználók száma (jelenleg több mint félmillióan vannak). Ha pedig már létrehoztuk a fiókot, vágjunk bele! Kezdetnek nézzük meg nagyobb cégek oldalát és bátran merítsünk ihletet tőlük. Kezdjünk el követni oldalakat és felhasználókat, hiszen valószínűleg viszonozni fogják ezt páran és visszakövetnek minket, amivel növekedhet követőink száma.

Állítsunk fel célokat, kihívásokat!

A mérföldkövek segítenek megtartani a motivációt, főleg a kezdetekben. Eleinte még kis lépésekben haladjunk, mint például az első 100 követő elérése, aztán később egyre nagyobb babérokra törhetünk.

Használjunk hashtageket!

Az Instagram szinte nem is létezhet hashtagek nélkül. Ezeket nem nagyzolás céljából használjuk, hanem egyfajta címkeként szolgálnak, amik segítségével könnyebben rátalálnak a képeinkre. Az Instagramon ugyanis hashtagek segítségével böngészhetünk. Érdemes lehet akár a használni kívánt címkére előre rákeresni, hogy mennyire népszerű és mennyire releváns a használata.

Meséljük el történetünket!

A vizuális történetmesélésnek hatalmas ereje van. Használjuk a fantáziánkat és meséljünk magunkról vagy cégünkről képek és videók segítségével! Az emberek szeretnek olyan cégektől vásárolni, akikhez arcot tudnak kötni és úgy érzik, hogy kicsit is ismerik őket.

Tűnjünk ki a tömegből!

Alkossunk valami egyedit és különbözőt! Ez kicsit nehéz lehet, de bátran hagyjuk szárnyalni a fantáziánkat. Használhatunk saját hashtageket, egyedi színeket, különleges perspektívát, ez csak a képzelőerőnkön múlik.

Ha pedig mindez megvan, ne felejtsük el mérni eredményeinket! ;)

A bejegyzés trackback címe:

https://kozossegi-iranytu.blog.hu/api/trackback/id/tr988328220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása