Közösségi média A-tól Z-ig

Közösségi iránytű

Valóban a lájkok száma a legfontosabb?

2017. január 09. - Balassa Lilla

keyboard-597107_1280.jpgNemrég a Forbes magazin összeállított egy listát a legbefolyásosabb magyar közösségimédia-arcokról, ahol Kasza Tibor a második helyen szerepelt. De vajon ő lenne a második legsikeresebb is ezen a piacon?

Többen fognak Kasza Tibi koncertre járni azért, mert sokan lájkolnak egy vicces bejegyzését? Valószínűleg többen ismerik a népszerű Facebook oldala miatt, de nem feltétlenül fogják a zenéit is hallgatni, hiszen elsősorban csak mémeket oszt meg oldalán.

De akkor milyen egy sikeresnek nevezhető oldal?

Először is gondoljunk bele, melyik oldal sikeresebb: ahol rengeteg lájkot kapnak a bejegyzések, de a belinkelt honlapra nem kattintanak (vagy nincs is link), vagy ahol kevesebb lájk érkezik, de a linken keresztül többen vásárolnak is?

Lehet, hogy nincs az oldalunknak több tízezer rajongója és lájkhegyei, de ha a márkánk üzenete eljut a rajongóinkhoz és értéket tudunk közvetíteni feléjük, sőt, még ha ebből vásárlások is befolynak, akkor nevezhető sikeresnek egy oldal.

És milyen mérőszámokat érdemes néznünk a sikerünk mérése érdekében?

Elérés

Hiába van oldalunknak rengeteg rajongója, ha azok nem aktívak. Egy oldal bejegyzései átlagosan a rajongók 2-6%-ához jut csak el, ha az nem elég figyelemfelkeltő. Az elérés mérőszám azt mutatja, hogy a Facebook hány felhasználónak jeleníti meg a posztunkat.

Átkattintási arány

A százalékos arány, amely megmutatja, hogy a felhasználók hány százaléka kattint a bejegyzésekre, azokban használt linkekre. Erre erősített rá nemrég a Facebook új funkcióival, amivel egyre több lehetőséget nyújt az oldalkezelőknek, hogy honlapjukra irányítsák rajongóikat.

Interakció

Ebbe a kategóriába tartoznak a kattintások, lájkok és egyéb cselekmények a bejegyzéseken. Természetesen fontos a lájkok számát is figyelembe venni, hiszen ezzel egyfajta visszajelzést kapunk, hogy milyen hatást váltottunk ki rajongóinkból, de ez csak a többi mérőszámmal együttvéve mutat teljes képet.

A bejegyzés trackback címe:

https://kozossegi-iranytu.blog.hu/api/trackback/id/tr7712109599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása