Közösségi média A-tól Z-ig

Közösségi iránytű

Hogyan szerezzük meg az első rajongóinkat Facebookon?

2016. július 18. - Balassa Lilla

5886225374_c57c6c1966_b.jpgKorábban arról már írtam, hogy hogyan kell létrehozni saját Facebook oldalt (ezt a cikket itt találod), viszont ezzel még nem jön automatikusan hozzánk a sok rajongó. Meg kell dolgozni a követők kegyeiért. De hogyan szerezhetjük meg az első 100 kedvelőnket? Mutatok néhány trükköt!

Először is, attól, hogy elkészítettük az oldalunkat, még valószínűleg senki nem tud annak létezéséről. Tehát el kell végezni néhány lépést, hogy megismerjenek, és megszeressék oldalunkat.

Még mielőtt bármilyen népszerűsítési hadjáratba kezdenénk, előbb meg kell tennünk pár előkészítő intézkedést. Vagyis először szépen ki kell töltenünk minden adatot az oldalunkon a „Névjegy” menüpontban: kik vagyunk, mik a céljaink.

Ezek után jöhet egy ötletes és látványos borítókép (legjobb egy saját kép), majd a profilkép, ami lehet akár a saját logónk. Ha nincs ötletünk, érdemes a legnagyobb cégektől ihletet meríteni.

Ha ezek megvannak, akkor sem fog automatikusan özönleni a rajongók.

Nem fog senki lájkolni egy olyan oldalt, ahol semmilyen tartalom nincs fent. Még ha nincsenek is valódi követőink, akkor is érdemes kidolgozni néhány bejegyzést. Sőt, legalább 10 posztot készítsünk el, hogy lássák, hogy folyamatos legyen a kommunikáció a felületen. (Itt lehet akár trükközni azzal, hogy az összes bejegyzést egy szuszra készítjük el, csak átdátumozzuk őket. ;) )

Hogyan szerezzük meg az első rajongókat?

  • Kezdetnek hívjuk meg ismerőseinket, hogy növeljék a létszámot.
  • Bátran értesítsük régi ügyfeleinket hírlevél formában az oldal létezéséről.
  • Osszunk meg néhány tartalmat releváns csoportokban. (Arra viszont ügyeljünk, hogy ne spameljük tele a csoportokat. Nem elég az, hogy megírjuk, „Lájkold az oldalt!”, valami értéket is kell közvetítenünk, hogy ez nekik miért jó.)

Ezek után jöhetnek a napi szintű posztok, hogy lássa mindenki, megéri követni az oldalt. 

Ha mindez megvan, csak ekkor jöhet szóba egyáltalán a hirdetés vagy a nyereményjáték gondolata!

A nyereményjátékhoz néhány hasznos tanácsot itt találsz: LINK

A hirdetésekkel kapcsolatban pedig itt olvashatsz néhány trükköt: LINK

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kozossegi-iranytu.blog.hu/api/trackback/id/tr48897726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása