Közösségi média A-tól Z-ig

Közösségi iránytű

Hogyan veszítsünk el egy rajongót 10 nap alatt?

2016. szeptember 12. - Balassa Lilla

5499bbea8e68e_loseaguypromo-xln.jpgAzt hiszed, hogy a rajongókat megszerezni a legnehezebb? Lehet, hogy az elején még könnyelműen odaveti nekünk a lájkját, de az nem jelenti azt, hogy sikerrel is jártunk és nyugodtan hátradőlhetünk. Most jön csak az igazán komoly munka: megtartani az új rajongókat! 

De mik a legnagyobb hibák, amik garantálják, hogy elpártol tőlünk egy követő? Megmutatom!

1. Reklám

Megszerezted az első követőidet és most azonnal turbó fokozatba kapcsoltál és rájuk akarod ömleszteni az összes termékedet? Gondolj csak bele: ha csak a termékek áráról szeretne hallani, akkor arra ott van a honlapod is. Olyan dolgokat, tippeket és információkat kell megosztani az új rajongókkal, amiket nem feltétlenül talál meg máshol. Érezze azt, hogy jól döntött, amikor megnyomta azt a "Tetszik" gombot.

2. Átváltani meme-gyárba

Ki ne szeretne időnként egy vicces bejegyzést olvasni? Annak viszont nincs értelme, hogy az oldalunkat elárasszuk Grumpy Cattel és elvesszen a mondanivalónk lényege a sok meme között. Fontos megtalálni az egyensúlyt. 

3. Túl sok...

Rendben, hogy meg akarunk osztani azonnal mindent az új rajongókkal, de nem szabad túlzásba esni. Általában napi 1-2 bejegyzés bőven elég a boldogsághoz és a sikeres kommunikációhoz.

4. Képek és tartalom

Ha biztosan el akarjuk veszíteni új követőinket, akkor csak rossz minőségű, ócska képeket és lopott tartalmakat kell megosztanunk, amiket már rengeteg másik oldalon olvashatott. Ennél már csak az rosszabb, ha lájkvadász oldalakról osztunk meg fiktív tartlamakat. Fontos, hogy jó minőségű, saját képeket és gondolatokat osszunk meg, vagy legalább hiteles forrást használjunk fel.

Szerinted mivel lehet még elriasztani egy új rajongót?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kozossegi-iranytu.blog.hu/api/trackback/id/tr8711666186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása