Közösségi média A-tól Z-ig

Közösségi iránytű

Valóban helyettesíti a Facebook oldal a honlapot?

2016. november 01. - Balassa Lilla

hands-woman-laptop-notebook-large.jpgSokan úgy gondolják, hogy egy Facebook oldal létrehozása már teljes mértékben helyettesíteni tudja a honlapot, hiszen minden funkcióval bír, amivel növelhetjük eladásainkat és kialakíthatunk egy ügyfélkört, ráadásul még ingyenes is. De tényleg lassan feleslegessé válik egy weblap létrehozása a közösségi oldalak mellet?

Vannak néhányan, akik szerint nekik bőven elég a Facebook oldal is, hiszen mindent tud, amit ők elvárnának egy honlaptól. Nézzük meg, hogy valóban így van-e!

Ár:

Igen, természetesen a legnagyobb érv a kizárólag csak Facebook oldal használata mellett, hogy ingyenes. A honlap ezzel szemben már a kezdetekkor is kiadásokkal jár (persze, ha tényleg igényesebb oldalt szeretnénk létrehozni), ilyen például a megfelelő domain és tárhely költségei.

Design:

A design viszont jóval korlátozottabb a Facebook oldalakon. Egy honlap szerkesztésénél sokkal több a lehetőség, míg a Facebookon a profilkép, borítókép és az adott menüpontok variálhatók (persze ezekből is ki lehet hozni nagyon ötletes dolgokat).

Üzenet:

A célközönségnek fel kell keresnie a honlapot azért, hogy célba érjen a megfelelő üzenet. Ezzel szemben a Facebook oldalnál a hírfolyamukon is feltűnhet az oldal bármelyik bejegyzése (bár erre több esély van némi hirdetéssel megspékelve). Azonban nemrég a Facebook bevetette új funkcióját, amivel a Messengert egyfajta hírlevélként is használhatják az oldalak.

Kereséskor:

A keresési listában jóval előrébb szerepel egy honlap, mint egy Facebook oldal. Természetesen a Facebook oldalakat is kidobja a Google, de a SEO-ban jóval előkelőbb helyet foglal el egy honlap. A találati listák tetején viszont valószínűleg olyan oldalak állnak, amelyiknek erős a kommunikációja a közösségi oldalakon, ugyanakkor a honlap is naprakész és folyamatosan frissül.

Tehát összegezve röviden:

Legyen Facebook oldalunk? Mindenképpen! A honlap helyett legyen? Csak akkor, ha tényleg mindent mérlegelve arra jutottunk, hogy nem éri meg. Most már eljutottunk odáig, hogy a honlap megléte nem „jó, ha van”, hanem szükségszerű.

A bejegyzés trackback címe:

https://kozossegi-iranytu.blog.hu/api/trackback/id/tr9411923299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása