Közösségi média A-tól Z-ig

Közösségi iránytű

Miért kéne Instagram fiókot létrehoznod a cégednek?

2016. október 17. - Balassa Lilla

instagram-1474232_1280.jpgÚgy érzed, hogy besokalltál már a Facebooktól? Telített lenne a piac Facebookon és valami újat szeretnél inkább kipróbálni? Jól működik a Facebook oldalad, de mégis úgy érzed, hogy hiányzik még valami plusz? Regisztráltad már a cégedet Instagramra?

Az Instagram egyre inkább próbálja felvenni a kesztyűt a Facebookkal, de valószínűleg ezt a közösségi média óriás sem nagyon bánja, mert mégis csak a „kistestvére”, hiszen Zuckerberg cége felvásárolta az Instagramot is. Tehát még egy ok amellett, hogy a képmegosztó felület egy kiváló kiegészítője lehet a Facebookon végzett munkának.

Több cég is az Instagramban látta a lehetőséget kampányának felfuttatására és többek között olyan sikeres kampányok születtek, mint például

De hogyan kezdj neki kisvállalkozóként?

Kezdetnek töltsd ki precízen a fiókodat, majd kezdj el néhány érdekes tartalmat feltölteni, értesítsd ismerőseidet a jelenlétedről.

Nem árt inspirálódni sem a tartalmakat illetően! Nézd meg, hogyan is csinálják a „nagyok”! Nem azt mondom, hogy lopj tartalmakat másoktól, csak inspirálódj és valósítsd meg a saját elképzeléseid alapján.

FONTOS: ha van egy jól működő Facebook oldalad, az nem azt jelenti, hogy akkor elég az Instagramon csak ugyanazokat a képeket bemásolgatni és kész is! Hiszen ha valaki követ már az egyik felületen, miért lájkolná a másikat is, ha ugyanazt a tartalmat kapja ott is?

Majd ha ez megvan, kezdj el követni olyan felhasználókat a felületen, akiket szerinted érdekelhet a márkád és befolyással bírhatnak másokra (gondolok itt hírességekre, márkákra, vagy akár népszerű instagrammerekre).

Érdemes „hallatni a hangodat is”, tehát hozzászólni néhány aktuális és trendi témához, felhasználó bejegyzéséhez, ami profilba is vág. A lényeg, hogy nyüzsögj egy kicsit, vegyenek észre! ;)

Ne csak a termékekről készíts képeket és azokat posztold, legyél kreatív! Például posztold termékeidet használat közben, mutass kulisszatitkokat, találj ki nyereményjátékokat! Ne feledd a hashtageket sem! ;)

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kozossegi-iranytu.blog.hu/api/trackback/id/tr5811809455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apuska · http://kocsma.blog.hu 2017.01.10. 10:02:25

Instagram legyen? Ne legyen? Jó kérdés. Amiért ebbe belevágtam, hogy a Facebook mellett hátha erről a csatornáról is át lehet terelni a blogra embereket, és a kitűzött cél érdekében kizárólag magyar hashtag-eket használtam, a fotóim hiába "nemzetköziek". Az baj(?), nincs kézzel fogható termékem, amit eladjak. Az én célom áttételes: egy sikeres, látogatott blog, aminek a felületére mindenki ki akar kerülni.
süti beállítások módosítása