Közösségi média A-tól Z-ig

Közösségi iránytű

2015 a videómarketing éve volt

2016. január 18. - Balassa Lilla

video_promotion.jpgElmondhatjuk, hogy 2015-ben nagy változások történtek a közösségi média világában is. Az összes marketinges szinte egy emberként figyelt fel egy számottevő újdonságra, a videómarketing fejlődésére. Az Orchestrate ennek bizonyításaként létrehozott egy infografikát, amit most közösen elemzünk.

rise-of-video-marketing-motion-action.gifAz infografikából láthatjuk, hogy a B2B (business to business) marketingesek 70 százaléka azt mondja, hogy a videók nagy szerepet töltenek be és átalakították a közönségi médiát, sőt, szerintük 2017-re az internetes forgalom 69 százaléka videós tartalmakból fog állni.

Ez bizonyítja, hogy a fogyasztói kereslet szempontjából a videók különösen hasznosak egy-egy marketing kampány során. Az infografika szerint a nézők 96 százaléka kattint a tartalomban szereplő linkre, és 64 százalékuk vásárol termékeket is miután megnézték egy márka videóját.

Sőt, a statisztikák alapján a felhasználók jobban preferálják a videós tartalmakat, mint a szövegeset. Az emberek 50 százaléka emlékszik jobban a videókra, mint az olvasott szövegre.

Egy kép többet mond ezer szónál – szokták mondani. Egy videó pedig 1,8 millió szónál is, ugyanis egy percnyi videó ennyi szóval ér fel! :)

Te használtál már videós hirdetéseket? Az infografika alapján érdemes lehet. ;)

A bejegyzés trackback címe:

https://kozossegi-iranytu.blog.hu/api/trackback/id/tr178283656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása