Közösségi média A-tól Z-ig

Közösségi iránytű

Oszd meg és uralkodj!

2016. január 18. - Balassa Lilla

Ki gondolta vo8583949219_d565d18edf_o.pnglna, hogy a Római Birodalom egyik leghíresebb idézete, amit Caesar is előszeretettel alkalmazott, két évezreddel később a közösségi médiára is igaz lesz? Rendben, mondjuk Caesart később többek között a saját fogadott fia hátba döfte, de ennek valószínűleg elég kicsi az esélye a közösségi oldalak esetében. ;)

De miért is jó, ha cégünk megveti a lábát a közösségi média partjainál? Sok kisvállalkozó teszi fel a kérdést: Mi értelme fent lenni a közösségi oldalakon, hiszen ott csak cuki macskás videókat látni és tinik szerelmi életéről, na meg Tibi atyáról lehet olvasni? Valóban vannak olyan felhasználók, akik csak ezeket látják saját közösségi oldalaikon, de nem is feltétlenül ők a célcsoportunk egy-egy céges oldal létrehozásával.

Viszont azt is tudomásul kell vennünk, hogy az elmúlt években megváltoztak az emberek vásárlási és hírolvasási szokásai. Gondoljunk csak bele: Mikor olvastunk utoljára újságot? Vagy mikor tájékozódtunk utoljára személyesen egy termékről? Az internet nagymértékben megkönnyítette a dolgunkat. Erre erősít rá a közösségi média, ahol a cégek és a magánszemélyek egy közvetlenebb kapcsolatot vehetnek fel egymással.

A közösségi oldalakon a leggyorsabb módon oszthatjuk meg céges történeteinket, híreinket, vagy akár akcióinkat a nagyvilággal. Az ilyen platformok közül pedig az egyik legnépszerűbb a Facebook. Ez a felület mára slágertémává vált szinte minden vállalat számára - de sajnos csak kevesek tudják, hogy mi ennek a megfelelő módja.

Összességében miért jó egy cégnek, ha jelen van a közösségi médiában? Mert gyorsan és egyszerűen eljuthatunk nagy tömegekhez, mert könnyen állíthatunk elő kreatív tartalmakat, és mert ezeken a felületeken viszonylag olcsón hirdethetünk. Neked van már közösségi oldalad?

A bejegyzés trackback címe:

https://kozossegi-iranytu.blog.hu/api/trackback/id/tr828283434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása